BIBU bubble minitron

BIBU Talk 4.9. 2019

Huipputuloisten isänmaa – irtoaako raha yhteiskunnasta?

A concept of competition, and problem solving. Several businessmen are racing to achieve the highest point using ladders. New York city view.

Keskiviikko 4.9. 2019 klo 15
Tiedekulma (Yliopistokatu 4), Think Lounge

Professori Anu Kantola ja akatemiatutkija Hanna Kuusela haastattelivat suomalaisten huipputuloisinta promillea ja selvittivät mitä suurperijät, huippujohtajat ja yrittäjät ajattelevat itsestään ja yhteiskunnasta.

Millaiset rikkaat Suomella on? Onko syntynyt uusi yläluokka, jolle kansallisvaltio on enää hidaste? Huipputuloisimman promillen tulot ovat kasvaneet 1990-luvulta lähtien nopeammin kuin muiden suomalaisten. BIBU Talksissa selviää, ovatko huipputuloiset irronneet muusta yhteiskunnasta myös poliittisesti ja kulttuurisesti. Mitä huipputuloiset tahtovat politiikalta ja miten he vaikuttavat siihen verkostojensa kautta?

Syksyn ensimmäisessä BIBU Talkissa keskiviikkona 4.9. klo 15 Tiedekulman Think Loungessa (Yliopistonkatu 4) on aiheena Kantolan ja Kuuselan tuore kirja Huipputuloiset – Suomen rikkain promille (Vastapaino 2019). Kirja kertoo mikä innostaa suuryrityksen johtajaa, mikä ajaa eteenpäin rikasta yrittäjää ja mitä ajattelee Suomesta vanhan omistajasuvun nuori perillinen.

Kantolan ja Kuuselan kirjaa ja alustusta on mukana kommentoimassa Helsingin Sanomien toimittaja Tuomo Pietiläinen, joka on tehnyt pitkään journalismia talouden eliiteistä.

Tarjoamme iltapäiväkahvit, ilmoittaudu mukaan.

Striimi Helsingin Sanomien sivuilla.

Twitter:

@BIBUresearch

Facebook:

BIBUresearch

Evästeseloste

Anu Kantola

Konsortion johtaja
anu.kantola@helsinki.fi
050 448 7273

Mirja Hämäläinen

Vuorovaikutuskoordinaattori
mirja.hamalainen@demoshelsinki.fi
050 380 5086

Jouni Sulin

Projektikoordinaattori
jouni.sulin@helsinki.fi
+358 50 441 7337