BIBU bubble minitron

Demokratiakorjaamo 2022

CITIZEN-ohjelman loppuseminaari

FGkAtnMWQAMH1d5

Millainen rooli kansalaisilla voisi olla päätöksenteon eri vaiheissa? Miten kuumenevat tunteet näkyvät ja kuuluvat osana demokraattista politiikkaa? Miten hallinto voi ennakoida tulevaa ja mikä on tieteellisen tiedon rooli demokratian muuttuvassa toimintaympäristössä?

Demokratiaa koettelevat monimutkaiset haasteet, kuten yhteiskunnallisen vaikuttamisen eriytyminen, julkisen keskustelun kärjistyminen sekä polarisaatio. Tutkimus on tunnistanut ja kehittänyt hyviä ratkaisuja vastaamaan haasteisiin – enää toimeenpano puuttuu.

Jo neljättä kertaa järjestettävä Demokratiakorjaamo kutsuu kaikki kiinnostuneet kuulemaan tutkimukseen perustuvia ratkaisuja suomalaisen demokratian kehittämiseksi otsikolla "Demokratian kriisi on peruttu!".

Kokonaan verkossa järjestettävä tilaisuus koostuu Zoom-työpajoista (7 vaihtoehtoista työpajaa) ja keskustelutilaisuudesta.

Tapahtuman järjestävät strategisen tutkimuksen neuvoston (STN) tutkimushankkeet PALOALL-YOUTHBIBU ja CORE. Muuttuvat hallinnan tavat ja aktiivinen kansalaisuus (CITIZEN) -ohjelman hankkeet BIBU, PALO ja CORE tulevat päätökseen helmikuussa 2022 ja tapahtuma on samalla näiden hankkeiden loppuseminaari.

Lue lisää ja ilmoittaudu Strategisen tutkimuksen -sivustolla!

Päivitetty: katso tästä tilaisuuden tallenne sekä materiaalit.